На здравје кафе!

1456591_10201353841501120_419903045_n

ИСТОРИЈА

1991 отпочнување на работа – трговија на големо со прехрамбени производи и стоки за широка потрошувачка
1992 се отвара пржилница за кафе со капацитет од 60 кг на 1 час.
1996 купуваме објект со површина од 200 квадратни метри каде што се префрла целокупното производство и почнуваме со директен увоз на кафе од Бразил и Индија
1999 за прв пат во Македонија во партнерски односи стартуваме со пакување на мелено кафе во лименка под брендот Clasik caffe
2002 инвестираме во нова опрема за пакување и мелење на различна грамажа на кафе и од тогаш почнуваме со работа на новиот наш бренд Elitte caffe
2003-2007 воведување на уште два бренда Vip, Rival caffe и сладоледи во прав од 100гр со 4 вкуса Ванила, Чоколадо, Лешник иЈагода
2008 градиме нов објект со површина од 1.800 квадратни метри и во истиот внесуваме нова опрема за производство со капацитет од 250 тони месечно.
2010 во новиот објект воведуваме и HCCP стандард.